hxosplus.gr
H τεχνολογία του πολιτισμού

LG OLED65GX Review | Just Say «Hi, LG»

– Gallery Design
-Dolby Vision IQ & Filmmaker Mode
– 4xHDMI 2.1

Ένα απίστευτο κάδρο τοίχου με άφθονη τεχνολογία και με εξαιρετικά χαρίσματα σε εικόνα, σε ήχο και σε gaming. Είναι η OLED του 2020 σε μια αποκλειστική δοκιμή!

Αλλάζει τις σειρές των OLED τηλεοράσεων της η LG για το 2020. Φέτος η βασίλισσα θα είναι η σειρά CX με τέσσερα μοντέλα στις 77, 65, 55 και την -για πρώτη φορά 48άρα- 48CX. Δεν θα υπάρχει, όμως, η σειρά Ε, ενώ η οικονομική σειρά BX θα εμφανιστεί αργότερα.

Όμως κάτι καινούριο ήρθε. Η τηλεόραση που δοκιμάζουμε εδώ, που ανήκει στην ολοκαίνουργη σειρά GΧ ή αλλιώς στην Gallery Design. Αυτή απαρτίζεται από τρία μοντέλα, στις 55, 65 και 77 ίνστες. Το ιδιαίτερο της νέας αυτής σειράς είναι, όπως μαρτυρά και το όνομα της, η δυνατότητα τοποθέτησής της σε τοίχο… σαν κάδρο. Είναι, λοιπόν, η GX η απάντηση της LG, στην The Frame της Samsung;


Σίγουρα δεν πρόκειται για οικονομικές τηλεοράσεις, δείχνουν όμως την προτίμηση αρκετών που θέλουν την τηλεόρασή τους όχι μόνο στον τοίχο, αλλά και όσο το δυνατόν πιο «κολλημένη» επάνω σ’ αυτόν. Όπως ένα κάδρο.

Η GΧ είναι μια ισχυρή OLED τηλεόραση με όλες τις τελευταίες δυνατότητες της LG. Στο κουτί της θα βρείτε μια ειδική επιτοίχια βάση (τύπου zero gap) που έχει μηδενικό πάχος όταν τοποθετηθεί στον τοίχο και πλάτος 45 εκατοστά για την 65 ιντσών.

Η βάση αυτή, που είναι άριστης κατασκευής και απίστευτης ασφάλειας, είναι σχεδόν χωνευτή στην τηλεόραση και επίπεδη από την πλευρά του τοίχου. Βιδώνει στον τοίχο με 8 μεγάλου μήκους βίδες και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να ανοίγει και να κλείνει, δηλαδή να φέρνει την τηλεόραση πιο εμπρός από τον τοίχο στην περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε ένα καλώδιο ή μια σύνδεση σ’ αυτή.

To πλαίσιο της GX είναι υψηλής αισθητικής, ενώ το bezel του πάνελ σχεδόν μηδαμινό ως OLED που είναι, γεγονός που κάνει την τηλεόραση να στέκει ως ένα σπάνιο αντικείμενο διακόσμησης στο χώρο, ακόμη και σε κατάσταση off. Το πάχος της τηλεόρασης είναι μόλις 19,9 χιλιοστά και αυτό προεξέχει από τον τοίχο.

Η ειδική βάση «κολλάει» όλη την τηλεόραση επάνω στον τοίχο, μάλιστα η βάση «εισέρχεται» όλη στο πίσω μέρος της συσκευής. Kατά τα άλλα η σειρά GX έχει τον επεξεργαστή α τρίτης γενιάς, την πλατφόρμα WebOS 5.0, τη συμβατότητα G-Sync για gaming, όλα τα συστήματα Dolby, το νέο Filmmaker mode για τους κινηματογραφόφιλους, τέσσερις ΗDMI 2.1 με eARC και τις υπηρεσίες της Apple. O ήχος της είναι επίσης φροντισμένος έχοντας 60W στα κύρια ηχεία και 20W στο subwoofer, ένα σύστημα δηλαδή 4.2 καναλιών.

To σημαντικό εδώ, όπως είπαμε, είναι η εφαρμογή Gallery Design που φέρνει στην οθόνη μας πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφικά και άλλα εικαστικά θέματα τα οποία παίζουν εναλλάξ στην οθόνη. Όχι δεν ακινητοποιούνται για ώρες, γιατί το burn-in (το μεγάλο μειονέκτημα των OLED) παραφυλάει ακόμη και το 2020.

ΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ
Ναι, η τηλεόραση αυτή είναι σχεδιασμένη για να τοποθετηθεί στον τοίχο. Αν την θέλετε σε τραπέζι η LG κυκλοφορεί προαιρετικά ποδαράκια. Όμως τις αρετές της και την υψηλή αισθητική του σχεδιασμού της θα την απολαύσετε όταν «κρεμαστεί», αυτό κάναμε και εμείς για να την δοκιμάσουμε σωστά.

Στην συσκευασία θα βρείτε έναν «οδηγό» που θα σας βοηθήσει στην εγκατάστασή της, η διαδικασία είναι απλή. Η νέα 65GX είναι μια εξελιγμένη τηλεόραση με αρκετά συστήματα που κάνουν ντεμπούτο για πρώτη φορά εδώ. Για παράδειγμα υπάρχει το νέο Dolby Vision IQ όπου χρησιμοποιεί ειδικό αισθητήρα φωτεινότητας χώρου, για να παρουσιάζει σωστά η τηλεόραση την εικόνας της ακόμη και την ημέρα.

Επίσης, υπάρχει το Filmmaker Mode, μια κινηματογραφική επιλογή που «σβήνει» όλα τα έξτρα και τις επεξεργασίες, ώστε η εικόνα να είναι όπως «επιθυμεί ο σκηνοθέτης της ταινίας» που βλέπουμε. Ή για παράδειγμα στον ήχο, η τηλεόραση μπορεί να δεχθεί δύο οποιαδήποτε φορητά (ή όχι) ηχεία Bluetooth ως surround. Όπως καταλαβαίνετε η νέα LG είναι μια «βαριά» φορτωμένη με δυνατότητες τηλεόραση.

Δέχεται Bluetooth surround ηχεία

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και ο αλγόριθμος deep learning δίνουν το παρόν τους παντού στην GX, από το να περιορίσουν τον θόρυβο μέχρι να πραγματοποιήσουν πετυχημένο upscaling συγκρίνοντας συνεχώς την εικόνα που εισέρχεται στην τηλεόραση με την εικόνα που δημιουργείται στην οθόνη. Η GX χρησιμοποιεί τοπικές (στην τηλεόραση) όσο και απομακρυσμένες βάσεις δεδομένων με στοιχεία που την βοηθούν για ένα επιτυχημένο upscaling.

Όλο αυτό η LG το ονομάζει AI Picture Pro. Οι τεχνολογίες αυτές βελτιώνουν μέχρι και την εμφάνιση των τίτλων ή την «ένταση» των προσώπων σε μια σειρά. Βελτιώνουν αυτόματα το επίπεδο του κορεσμού των χρωμάτων και την θερμοκρασία του λευκού, αφού αναγνωρίζουν το είδος του περιεχομένου που βλέπουμε… όπως το Shazam την μουσική που ακούμε.

Στις ΗDR θεάσεις η GX εντοπίζει το επίπεδο της φωτεινότητας του χώρου μας και ρυθμίζει ανάλογα την καμπύλη τονικότητας της εικόνας. Το ίδιο ισχύει και στον ήχο, η τηλεόραση χρησιμοποιεί το μικρόφωνο, που υπάρχει στο τηλεχειριστήριο, για να ισοσταθμίσει τα ηχεία της σε σχέση με το χώρο μας. Στην συνέχει εφαρμόζει το σύστημα AI Sound Pro για να «καθαρίσει» τους διαλόγους, για να αυξήσει την ανάλυση ή για να δημιουργήσει εικονικό surround από δικάναλες εκπομπές.


Στις «κινηματογραφικές βραδιές» η τηλεόραση πραγματικά παρέχει όλο το οπλοστάσιο της σημερινής τεχνολογίας, για να δημιουργήσει εικόνες βαθιά «κατανυχτικές» και άφθονα απολαυστικές. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τα Dolby Vision IQ και Filmmaker mode δίνουν εδώ τα διαπιστευτήρια τους.

Όσο για την κίνηση, έχουμε το σύστημα OLED Motion Pro που στην ροή των εικόνων εισάγει τόσο μαύρο ανάμεσα στα καρέ όσο χρειάζεται για να αποδοθεί η ζητούμενη ομαλότητα.

Εννοείται ότι μια τέτοια τηλεόραση δεν ξεχνάει τους απανταχού gamers που αναζητούν ένα «μόνιτορ» ακριβείας για να αυξήσουν τις επιδόσεις τους. Η GX έχει σοβαρή υποδομή για PlayStation ή Xbox, μάλιστα οι θύρες της είναι HDMI 2.1 με VRR, το τελευταίο χαρακτηριστικό υποστηρίζεται από τις νέες παιχνιδοκονσόλες που θα έρθουν σύντομα στην αγορά.

Το VRR έχει χαμηλό λαγκάρισμα (χρόνο καθυστέρησης), περιορισμένο judder και ελάχιστες απώλειες καρέ, στοιχεία που αγαπούν οι gamers. Για τους φίλους μας που έχουν Xbox η GX είναι συμβατή με G-Sync, που το παρέχουν οι κάρτες γραφικών της nVidia.

Επίσης έχουμε και ALLM, όπου αυτόματα η τηλεόραση περιορίζει την καθυστέρηση για «γρήγορο» παιχνίδι. Μιας και μιλάμε για παιχνίδια, η GX είναι φροντισμένη για τους φίλους των σπορ. Μπορούμε να  «δηλώσουμε» στην ειδική εφαρμογή που υπάρχει πια είναι η αγαπημένη μας ομάδα και… η GX θα μας ειδοποιεί κάθε φορά που θα υπάρχει σχετικό περιεχόμενο.

Η δυνατότητα αυτή ονομάζεται Sports Alert. Στη δοκιμή χρησιμοποιήσαμε σχεδόν όλες αυτές τις δυνατότητες και πραγματικά η συσκευή απέδειξε ότι τις υποστηρίζει όλες. Φωνητικές αναζητήσεις περιεχομένου από το μικρόφωνο, ναι ακούει ελληνικά. Επιδόσεις εικόνας για βραβείο και ένας ήχος που, αν είστε πολύ απαιτητικός θα καταφύγετε σε ηχομπάρα.

Ειδικά το νέο λειτουργικό της σύστημα webOS, που είναι πολλές φορές καλύτερο από το Android TV, ίσως το κορυφαίο ανάμεσα σ’ όλες τις τηλεοράσεις, χαρίζει «δύναμη» στο χρήστη με διαισθητικό τρόπο.

Τελικά, η GX δεν είναι μόνο ένα κάδρο στον τοίχο, αλλά μια τηλεόραση υψηλών επιδόσεων με «όλα τα συστήματα» της LG στο κορυφαίο τους επίπεδο.  Δεν θα πούμε δείτε την, αλλά «βιδώστε» την στον τοίχο σας… άφοβα.

Τελικά της βάλαμε και βάση

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΔΟΣ: Τηλεόραση 65 ιντσών 4Κ/UHD
PANEL: 3.840×2.160 pixels, ΟLED
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: WebOS v5.0
ΔΕΚΤEΣ: Αναλογικός και ψηφιακοί DVB-T2/C/S2, PVR εγγραφή και TimeShift, HbbTV
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ: 4xHDMI 2.1 με eARC, 3xUSB 2.0, 1xΨηφιακή Οπτική έξοδος, 1xStereo mini jack (ακουστικών), 1xEthernet, 1xCI+, 3xRF (RF, 2xSat), Bluetooth 5.0 ήχος.
AΛΛΑ: G-Sync, ALLΜ και VRR, HGiG (ΗDR για gaming), Φωνητικές εντολές μέσω ThinQ, AirPlay2, Home Dashboard IoT για έλεγχο smart home, Gallery Design. 
ΗΧΟΣ: 4.2 κανάλια, συνολικά 60W (20W το γούφερ και από 10W το κάθε κανάλι), Dolby Atmos, ασύρματη υποστήριξη WiSΑ, Βluetooth 5.0 για δύο εξωτερικά ηχεία ή ακουστικά. eARC.
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠxΥxΒ): 1446x 830×19,9 χλστ. (με βάση τοίχου) 
ΒΑΡΟΣ: 29 κιλά (με βάση τοίχου)

97%

ΣΧΟΛΙΟ

H LG θέλοντας να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της στις τηλεοράσεις OLED τα δίνει όλα φέτος. Δυνατότητες, design, δικτυακές ευκολίες, gaming επιδόσεις και μια άκρως κινηματογραφική εικόνα. Κάθε μέρα μας αρέσει όλο και περισσότερο, όμως ο ανταγωνισμός δεν έχει σταυρώσει τα χέρια.

LG Hellas
ΕΠΑΦΗ
  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Tιμή: 3.500 €

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα